Blodmånen 2015 över Arvika

Vi var många i Arvika som orkade oss ut mitt i natten den 28/9 2015 för att bevittna det ovanliga fenomenet supermåne, total månförmörkelse och blodmåne på en och samma gång (framförallt var det många som stod vid Storkasberget, därifrån bilden nedan är tagen). De flesta blev nog lite besvikna då man hade trott att månen skulle se mycket större ut. Jag har sett blodmånar förr, som sett så stora ut att det är mars som är på väg att krascha in i jorden (senast i början av januari 2009, om jag inte mins årtalet helt fel).

Själv hade jag bara min iphone, som inte på något vis fångade nattens fenomen i sitt rätta ljus. Min syster tog dock med sin Nikon ut i natten för att fota nattens blodmåne över Arvika. Resultatet syns nedan.

Blodmåne Arvika

Fotograf: Tina Tomasson


Publicerat

i