Bilder från Gammelvala i Arvika

Gammelvala betyder, för den som inte kan värmländska, ”gamla världen”. Det är en årligt återkommande (alltid sista veckan i juli) utställning i Brunskog (Arvika), Värmland.

Själva området ligger vackert placerat strax norr om Brunskogs gamla kyrka.

På området står det massor av autentiska gamla byggnader, och det vimlar av fordon från gamla tider. Varje dag under Gammelvala anordnas det olika typer av aktiviteter från förr i världen, som till exempel auktioner, spelmansdag, veteranbilsdag, antikdag, etc.

Området inhyser 30 byggnader, som gamla postkontor, speceriaffärer, sågverk, kolmila, smedja, vävstuga, soldattorp, djur och pappersbruk, etc. Har ni ännu inte besökt Gammelvala kan jag varmt rekommendera ett besök. Området är mycket vackert, stämningen är god, och inträdet är billigt. Det är dessutom bara ett par mil till närmaste hotell i Arvika.

[box type=”default” size=”medium” title=”Bilder från Gammelvala” right_title=”Fotograf Jan Nilsson.” right_description=”Kamera iPhone 6 Plus.” url=”” ]Bilder från Gammelvala i Brunskog, Arvika.[/box]

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *